През месец август спокойно можем да кажем, че българският туризъм си е поел глътка въздух и се е радвал на голям интерес от чуждестранни посетители. Поне това показват данните от Националния статистически институт (НСИ) за месец август 2023 г.

Новата тенденция сред хотелиерите у нас е да се отказват от олинклузива, заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров.

Мечтата на туристите е безгрижна почивка, наситена с максимум приятни преживявания и без много мислене за храна, паркинг, забавления и прочие. В последните няколко години мечтата на туриста се сбъдва и хотелите като че ли се надпреварват да предлагат олинклузив пакети.

България е в топ пет на дестинациите за полски туристи, като повече от 250 000 са посетителите от началото на тази година, което е ръст от 19% спрямо същия период на миналата година.

Положителна оценка дава немалка част от бранша за първите сто дни от работата на Зарица Динкова - министър на туризма, показа допитване на Actualno.com. Виждаме положителни резултати от работата на Министерството на туризма. 

Страница 1 от 326