Коронавирусът затвори Община Сунгурларе, трима служители заразени

Община Сунгурларе преустановява работа до второ нареждане заради трима служители, заразени с коронавирус, съобщи БургасИНФО.

Кметът Георги Кенов ще бъде изследван утре, както и останалите служители от администрацията. Със своя заповед градоначалникът въведe спешни мерки.

"Тримата наши служители са добре. Стресиран съм, защото това са трудни моменти. Утре сутинта ще ни вземат проби. Инфорамирали сме всички ограни. Като гръм от ясно небе ни дойде, три месеца нямахме нито един заразен. И тримата служители са ходили на лекар, единият е бил при джипито си, казали са му, че нищо му няма. Работим в колектив, хората влизат при мен за подпис“, каза кметът Георги Кенов пред БургасИНФО. Самият той се чувствал добре.

Единият от общинските служители е директор на Социалната дирекция, другият е в строителството.

„Хората, които най-много са подложиха на риск по време на извънредното положение и помагаха като раздаваха материали - се разболяха. Разговарял съм с директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Дано да ограничим нещата. Издирени са всички контактни лица от първа линия, извършва се дезинфекция на всички сгради“, каза още д-р Кенов.

 „Отговорен съм за тези хора", каза още той.

В неговата заповед, която влиза в сила от 21-ви юни, в 00,00 часа до второ нареждане се казва накратко:

Преустановява се работата и се забранява достъпът до сградите на общинска администрация – Сунгурларе, кметства и кметстки наместничества. Домашен социален патронаж, ЦПЛР и пенсионерски клубове.

Достъп до сградата на Общината имат само и единствено членовете на Общинския кризисен щаб.

Преустановява се работата и се забраанява достъпът до сградите на всички училища и детски градини.

Преустановяват се посещенията и свижданията във всички институции за социални услуги.

Преустановяват се всички групови форми на дейност и работа с деца и ученици извън системата на предучилищното и училищно образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно организационната им форма.

Преустановяват се посещенията във всички читалища и провеждането на всякакъв вид масови мероприятия.

Преустановяват се женските и детски консултации.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови