Глоба за шофьор, забил автобуса в наводнен път

Пътнически микробус „Ивеко”, който аварира тази сутрин в неоттеклата се водна площ край разклона за с. Дебелт, вече е изтеглен на безопасно място в резултат на действията, предприети от местни жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас.

Установено е, че негов водач е 61-годишен мъж от с. Факия, общ. Средец, който изпълнявал превозен маршрут по линията Средец – Бургас. В района на кръстовището на Аврамов мост микробусът е спрян от полицейски патрул, като на водача е обяснено, че основния път е затворен и му е указан обходен маршрут. 

61-годишния шофьор обаче не съобразил поведението си с полицейските указания и следвайки обичайния си маршрут, аварирал в неоттеклата се вода край разклона за с. Дебелт заедно с превозваните 11 пътника.

Същите, след като са спасени от местните жители и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението” – Бургас, са извозени до крайната точка с друг транспорт. 

61-годишния водач ще бъде санкциониран за нарушаване на ЗМВР /неизпълнение на полицейско разпореждане/ и на Закона за движение по пътищата /преминаване през забранен пътен участък/.   

В същото време язовир Мандра заля 8 къщи и дворове /вижте видеото/.

***

Към момента на територията на Бургаска област затворени остават следните пътища :

- Ахтопол – Резово в двете посоки / до оттеглянето на р. Велека/ 

- подхода към с. Дебелт, общ. Средец 

- с. Извор – с. Зидарово

- с. Димчево – с. Присад 

ОДМВР – Бургас призовава водачите да не предприемат пътувания към посочените места освен в изключително належащи случаи! 

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови