Пациент е в реанимацията след пожара в Психото в Бургас

Един от пациентите на Центъра за психично здраве е с изгараяния и настанен в в отделение «Реанимация» на УМБАЛ – Бургас след пожара снощи, научи meduzata.com.

Ето какво съобщиха от полицията днес:

На 12 февруари в 19.07 ч. е получено съобщение за пожар на деветия етаж в Областния диспансер за психично здраве със стационар «Проф. д-р Иван Темков». 

Своевременно на място са изпратени автопатрули от Първо, Второ и Пето Районни управления – Бургас, които предприели действия по обезопасяване на местопроизшествието и евакуиране на настанените за лечение и персонала. Пристигнали са и четири противопожарни автомобили с 14 огнеборци, които потушили пожара. 

По първоначални данни същият възникнал от меки мебели /фотьойли/, разположени в коридора на деветия етаж. 

От инцидента пострадал един от пациентите на диспансера – 51-годишен бургазлия, който е настанен за лечение в отделение «Реанимация» на УМБАЛ - Бургас, без опасност за живота, с 5 % изгаряния и затруднено дишане. 

Други четирима пациенти са леко обгазени. От пожара са нанесени материални щети само в коридора на етаж 9.  Работата по случая продължава, като причината за възникването на инцидента е в процес на изясняване.

Текст, снимки и видео: meduzata.com

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови