Ето каква е обстановката в област Бургас

Обилен сняг вали по високите части на регион Бургас. Обработени са с материали планинските проходи - Дюлински, Обзорски, Ришки, участъка от АМ Тракия, както и второкланите и третокласните пътища на територията на областта. 

Снимката е от село Снягово, община Руен.

Припомняме, че за днес е обявен жълт и оранжев код за валежи от дъжд и сняг в цялата страна. 

За Бургас предупреждението е от първа степен (жълт код) - усложнена зимна обстановка: обилни валежи от дъжд, които с рязкото понижение на температурите ще преминат в сняг и ще се образува снежна покривка до 10 см. Кодът е и за силен вятър.

337 снегопочистващи машини обработват пътищата от републиканската пътна мрежа. В момента сняг вали в областите Варна, Велико Търново, Враца, Ловеч, Кюстендил, Перник, Плевен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, София, Шумен, както и в района на проходите Предела, Шипка и Републиката. Настилките са обработени и пътищата са проходими при зимни условия. В районите със снеговалеж при необходимост има готовност за допълнителна техника.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да предприемат пътувания само при необходимост и да карат с повишено внимание и съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

Поради обилните снеговалежи е  ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-2 Русе – Разград – Шумен, път I-5 Русе – Велико Търново и на проход Предела.

Снимка Фикрет Хамит

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови