Бургаският областен инициира среща по случая с тормозена ученичка 

Областният управител Пламен Янев организира спешна работна среща във връзка със случая за извършен психически и физически тормоз върху дванадесетокласничка от бургаското училище „Константин Петканов“. 

На срещата присъстваха г-жа Алина Коньова, директор на ДСП-Бургас, г-жа Петя Петрова директор на РУО-Бургас, г-н Ивайло Марков – директор на СУ „Константин Петканов“, г-жа Жасмина Томова – психолог в училището, г-жа Веселина Тодорова – инспектор при ОДМВР и родителите на момичето.

В продължение на 2 години ученичката Миляна Попова твърди, че е подложена на физически и психически тормоз от нейни съученички, като след поредния случай на агресия тя подава сигнал до институциите. Областният управител, като представител на държавната власт за региона, веднага инициира среща с цел своевременно решаване на проблема.

Случаят стана известен едва няколко дни след младежката конференция против насилието - "Осъзнаването днес може да спаси живот утре", която се проведе под егидата на областния управител. Още в началото на срещата Пламен Янев заяви ясна воля и позиция, че институциите ще работят в единство до решаване на проблема. 

„Обществото трябва да е единно срещу всяка форма на насилие и да проявява нетърпимост към нея“, коментира той. Освен да защити жертвата, ролята на институциите е да осигури подкрепа по пътя на възстановяването й, допълни областният управител.

Областният управител изслуша внимателно всички страни по случая и даде препоръки за подобряване на комуникацията между институциите. Той уточни, че когато става дума за деца, трябва да излезем от буквата на закона и да сме съпричастни към ставащото. Всички присъстващи се обединиха, че трябва да се работи с жертвата и с агресора, за да не става това норма за поведение и в след училищните години. 

Към момента последната жалба е подадена към прокуратурата за разглеждане по компетентност и уточняване дали има извършено престъпление, уточни инспектор Веселина Тодорова при ОДМВР. От РУО и ОДМВР се ангажираха да информират областния управител за мерките, които ще предприемат по случая.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови