Осветиха обредната трапеза и рибния курбан в Бургас

Представители на бургаското духовенство осветиха празничната трапеза и традиционния за Никулден рибен курбан.

След като пожела повече бургаски бебета и усмихнати хора в Бургас, като стопанин на града кметът Димитър Николов в присъствието на директорът на РИМ – Бургас Милен Николов разчупи обредната пита, която показа, че следващата година в морския град ще се раждат повече близнаци.

„Когато се раждат повече близнаци, населението на Бургас ще нараства двойно и по-бързо ще се справим с демографския проблем. Пожелавам здраве и да се сбъдват всички добри начинания на бургазлии в нашия град. Нека доброто, щастието и успехът споходят всеки бургаски дом“, пожела още кметът Николов.

Обредната трапеза тази година бе подготвена от учениците от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ и Регионалния исторически музей – Бургас.

Веднага след това започва и раздаването на рибния курбан за бургазлии, а градоначалникът се включи в празничната програма, като зае своето място на кметското бюро в градинката до Часовника и започна да подписва и раздава на бургазлии празнични картички и никулденската книжка с автентични рибни рецепти.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови