Борисов: Направихме толкова много за Бургас, дайте ни сила

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Бургас днес, за да се срещне със симпатизанти и присъства на закриването на предизборната кампания на партията за областта.

Лидерът на партията изнесе емоционална реч пред препълнената зала на Културен дом НХК. На сцената бяха кандидатите за кметове на общините в областта, за кметове на населени места и общински съветници, както и пред симпатизанти. 

„Приветствам действията на правителство да се въведе енергийна такса върху транзита на руски газ. И мисля че това, което ние построихме навремето - "Балкански поток", с най-големите компресорни станции на Балканите, дава възможност на България да печели огромни пари, както ви обяснявах години наред, от порядъка на 3 милиарда на година. Ако ми кажете друго предприятие, което 100% държавно и носи на българския народ 3 милиарда приход.“

Бойко Борисов призова парламентарните групи на ПП и ДБ да влязат утре в пленарна залаза да отхвърлят ветото на президента.

Борисов припомни, че преди 15-ина години АМ „Тракия” дори не е завършвала в Бургас. 

„Кметът дойде при мен и помоли това да се промени. И ние го променихме. След това каза „Хайде да погледнем надясно” - към жк „Меден рудник”, където всеки ден се образуваха ужасни задръствания. Направихме кръгово, изградихме надлез, който да изнесе трафика от вътрешността на страната към Южното Черноморие, направихме и околовръстен път - ул. „Крайезерна”. После Димитър Николов помоли да погледнем и наляво - в посока курортите. Направихме обход, който облекчи движението”, разказа Бойко Борисов.

„Какво не направихме за Бургас, че сега да се гласува за някой друг. С кой можем да се съревноваваме изобщо?! Мобилизирайте се и ни дайте сила, за да можем да правим ние нещо хубаво за вас. Искрено желая успех на всички наши кметове, на кандидатите за общински съветници”, призова Борисов.

Кандидатът за кмет на община Бургас Димитър Николов поздрави всички за днешния Димитровден и се обърна към Борисов, за да подчертае, че по негово управление Бургас е постигнал много, а сега се наблюдава застой.

„Виждам достойни млади попълнения в редиците на нашата партия. Ние, като ветерани, можем да им предадем този опит и рутината в управлението на местната власт, за да могат да те да се учат. Целиш ли се ниско, ще уцелиш ниско. А ние се целим високо и това, което е постигнато, се вижда. На 29 октомври съм убеден, че ще имаме повод да се поздравим”, заяви Димитър Николов.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови