Ценоразпис: До 300 лева дават за глас в Бургаско

Вече е ясно какви суми се дават за купуването на гласове за местните избори, едно явление, с което така и не можем да се справим.

До 300 лв. стига сумата, за която се търгува един глас за предстоящите местни избори в Бургаско. Това съобщиха от полицията и прокуратурата в морския град. Цената зависи и от самата община, цитирани от БНТ.

"Имаме завишаване на образуваните досъдебни производства. Към момента те са 29, което означава, че водим активно 29 разследвания срещу лица, за които имаме данни, че с действията си смятат да нарушат изборния процес", каза директорът на ОД на МВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов.

От всяка една община се подават ежедневно сигнали за изборна търговия. Към момента са близо 90, уточниха от прокуратурата. Основните схеми са даване на пари срещу глас и опрощаване на задължения в хранителни магазини.

От полицията съобщиха и че продължава да се работи по случая с общинския служител в Несебър, хванат с близо 150 хил. лева, за които има данни, че са били подготвени за изборна търговия. Той бе освободен без обвинения, но тепърва ще има развитие по този казус, уточни още директорът на бургаската полиция.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови