Табаков: Време е бастионът на ГЕРБ в Бургас да падне

БУРГ ще обедини всички, които не гласуваха на 2 април

Ще вложим цялата си енергия и сили, за да обединим всички, които са за истинската промяна, онези 60% от хората, които не отидоха до урните на 2 април. 

Това заяви днес на пресконференция Живко Табаков – виден бургаски политик, бивш депутат и създател на БУРГ. Заедно с колегата си Николай Стоилов направиха анализ на изборните резултати за 49-ото Народно събрание и представиха целите на гражданската платформа за следващите месеци.

Големите победители на изминалите избори в Бургас са от политическа партия ГЕРБ, а големите губещи – от „Продължаваме промяната“ и всички други партии, които бяха против статуквото.

Живко Табаков е категоричен, че Бургас може да бъде различен и да не бъде управляван повече от партия ГЕРБ.

„Ако свикнахме с това, че през 4 месеца в България може да има парламентрани избори, изборът на местно управление е веднъж на 4 години. Ако изборите бяха днес в Общинския съвет ГЕРБ отново щяха да имат своето мнозинство.

Намираме се в исторически момент. Време да покажем не само проблемите на Бургас и неговите малки населени места, но и по какъв начин те ще бъдат разрешени“, обясни Табаков.

От новата формация, която представлява той, са готови след Великден на ежедневни срещи с колеги от други политически формации и неправителствения сектор. 

„Ще се опитаме да убедим всички млади хора и съграждани, които не излязоха да гласуват на 2 април тази година, да го направят на следващите избори за по-висока избирателна активност.

Ще излезем пред обществото и ще поставим проблемите и решенията им така, както ги виждаме ние. Паралелно с това ще надградим нашата програма, която в годините назад сме изградили и ще я постигнем с допитване на обществото“, добави местният политик.

Табаков изрази мнение, че е време големите бастиони на ГЕРБ в Бургас, Варна и Стара Загора да паднат. 

„В София, Пловдив и Русе нещата вече стоят по различен начин. След Великден новото обединение, което създадохме, „БУРГ“ започва много сериозна работа. Тя ще е свързана с допитване до обществеността за визията на Бургас.  

След октомври 2023 година, в България ще може да се говори за стабилност и за друго разпределение на властите в Народното събрание“, коментира още Табаков.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови