Купете си календар с кауза: Бургаски огнеборци с изоставени любимци

Бургаски пожарникари приковаха вниманието, като се снимаха във фотосесия за благотворителен календар в помощ на кучетата от общинския приют.

На календара всеки един от чаровните огнеборци позира в компанията на мил космат приятел до себе си. 

Събраните пари от продажбите ще бъдат дарени за подобряване условията за живот на изоставените животинки в приюта. Благородната инициатива на пожарникарите вече е дала и първи резултати - пет от животните вече са осиновени, похвалиха се самите те. 

По думите на пожарникаря Валентин Великов решението се родило спонтанно. След като споделили идеята помежду си, момчетата бързо се събрали, за да се включат в изработването на календара. Част от снимките били направени на плажа, а друга – в студио. 

"Имам 12-годишен пинчер, който се казва Беба. И без да се замислям се включих в изработването на календара. Моето куче е намерено изоставено, по подобие на всички животни тук в приюта. Много е хубаво човек да има животно вкъщи, затова с трепет и желание се включих в благотворителния календар. Приятелството, което едно куче дава на семейството, не може да бъде заменено", разкрива пред медиите причината да се включи в инициативата Константин Инджов. 

Това е втора поредна година, в която бургаските пожарникари организират кампания с благотворителни календари, отбелязва началникът на пожарната в морския град главен инспектор Николай Николаев. Стефановден е. Пазете се от злите сили! Здравословното състояние на Брус Уилис се влошава Неверотната история на най-умния човек на света Миналата година тя бе насочена към децата на загиналите полицаи и бяха събрани близо 5000 лв. 

Този път кампанията е с призив за осиновяване на бездомни кучета и изхвърлени от стопаните си домашни любимци. 

"Много сигнали получаваме за спасяване на кучета, котки, гларуси и каузата ни е много близка до сърцето", допълва още инспектор Николаев. Бургаските пожарникари се шегуват, че за следващата година обмислят да последват примера на австралийските пожарникари и да направят по-провокативен календар, с който да предизвикат повече женски въздишки. 

Календарът струва 20 лв. Може да се закупи от приюта, от пожарната или от Daria Hulka.

 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови