"България без цензура“ изрови от нафталина лидер за Бургас

"България без цензура“ избра академик за свой лидер в Бургас. Иван Тагавов оглави общинската партийна структура с пълно мнозинство на вътрешния вот. Той е завършил в Москва, става академик още на 51 години, работил е в „Нефтохим“. От 1992 г. е в частния бизнес, избиран е за агробизнесмен на годината. Иван Тагавов бе известен като „човекът от народа“ когато се кандидатира за независим кмет на Бургас през 1999 г. Той привлече електорат, като прави народни софри, раздава колбаси и коли жертвени животни за всеобщо угощение. Имаше политическата подкрепа на БЗНС “Никола Петков” на Милан Дренчев, бизнесблока на Христо Иванов и на Българския демократичен форум, но резултатите му от местния вот бяха плачевни. За десетина години той се оттегли от политическата сцена и обществения живот и сега отново ще търси народната любов като кандидат  за кмет на Бареков.

 „Ще извадим напред стойности хора като акад. Тагавов“, обеща председателят на ПП „България без цензура“ Николай Бареков. „Oмръзна ми от неграмотни хора в политиката. Досега те не допускаха в политиката умните, защото умните не могат да се държат под контрол като неграмотните“ обясни той.

32-годишният икономист Тихомир Атанасов ще е зам.председател на общинската структура, а юристът Свилен Николов – секретар.

Добавете коментар


Защитен код
Обнови